Skip to main content

Hola, yo soy Linda

In 2006 ging  ik naar Spanje om er vervolgens vier jaar te blijven wonen. Ook al had ik voor die tijd al meer dan zes jaar Spaans op school gehad, pas daar leerde ik echt goed Spaans en ik kwam erachter dat de schoolse manier van Spaans leren, je niet helpt in de praktijk!

taal.guru Linda Metz

Wil je Spaans kunnen spreken of grammatica-regels snappen?

 

Als je in Spanje of Latijns Amerika wil gaan wonen, er overwintert of er vaak op vakantie gaat, dan wil je waarschijnlijk de taal vooral goed kunnen spreken.

Je wilt je kunnen redden in de winkel, bij de dokter en een leuk gesprek kunnen voeren met je buren, zodat je snel leuke contacten legt en vrienden maakt met de locals.

Toen ik na vier jaar in Barcelona te hebben gewoond, terug kwam in Nederland ging ik de lerarenopleiding Spaans en Duits volgen. Wat ik daar leerde in combinatie met mijn eigen ervaringen als Nederlander in Spanje, gebruik ik nu in de cursussen Spaans gericht op Spaans spreken in de praktijk.

Op het internet zijn veel cursussen en lessen te vinden die bijna helemaal draaien om de grammatica, terwijl ik juist vind dat je dat om te beginnen nog helemaal niet nodig hebt. En ook als je verder bent, zou grammatica geen hoofdrol mogen spelen.

Spaans spreken leer je door het vooral veel te doen. Door het te horen en er meteen zelf mee te gaan oefenen. Het Spaans meteen in de praktijk brengen zodat je het snel en op een leuke manier onder de knie krijgt en voor je het weet al echt leuke gesprekken voert in het Spaans.

Dat is waar we je bij Taal.Guru mee gaan helpen.

Alle woorden en onderwerpen zijn steeds zo herkenbaar en praktisch toepasbaar in het dagelijkse leven dat ik er echt blij van wordt. Daarnaast vind ik het geweldig hoe jij bruist van energie en positiviteit.

Germaine Govaart

Ik raad Taal.Guru aan iedereen die spaans willen leren en resultaat wil hebben aan. Ook omdat dit een Nederlandse cursus is. De onderwerpen worden duidelijk uitgelegd. Het leren gaat met plezier.

Yvonne Chaudron

Ik zou Taal.Guru absoluut aanraden! De mooie en veelzijdige digitale leeromgeving, de persoonlijke afstemming en flexibiliteit zorgen wat mij betreft voor een optimale leersituatie. Daarbij vind ik de live-lessen heel waardevol en gezellig. Linda’s positiviteit werkt motiverend en geeft veel zelfvertrouwen. Ook heel fijn dat ik de notities van de live lessen krijg en ik ze later nog terug kan lezen.

Esther Eelkema

Hoe Taal.Guru begon

 

Eenmaal terug in Nederland in 2010 ging ik werken in het bedrijfsleven (dat deed ik in Spanje immers ook), maar het begon al snel te knagen, omdat ik de Spaanse taal en cultuur miste en liever mensen wilde helpen met hun passie in plaats van bedrijven met steeds meer geld te verdienen.

In 2013 begon ik aan de lerarenopleiding. Anderhalf jaar later begon ik met werken als docent in het voortgezet onderwijs en in de jaren daarna ging ik in mijn vrije tijd ook steeds meer volwassenen helpen met het leren van Spaans op een leuke manier.

In 2020 maakte ik de eerste online cursussen Spaans en steeds meer mensen leerden zo op een leuke manier, vanuit het Nederlands Spaans. Door middel van heldere lesvideo’s, onderwerpen uit het dagelijks leven, praktische opdrachten en extra challenges.

Ondertussen werk ik niet meer in het onderwijs en heb ik zelfs een klein team om me heen met wie ik samen steeds meer leuke lessen Spaans kan geven.

De Taal.Guru aanpak om Spaans te leren spreken

 

Hoe zorgen we er bij Taal.Guru voor dat jij snel goed Spaans leert spreken?

Dat doen we aan de hand van drie P’s, de P’s van Persoonlijk, Plezier & Praktijk.

Ten eerste zorgen we dat je kunt kiezen voor een manier die bij jou past. Want leren is iets heel persoonlijks. Misschien heb je weinig tijd of juist heel veel; Hou je van woordenlijsten op papier of heb je genoeg aan een audio-les; Leer je het best als je vaste momenten in de agenda zet of ben je juist liever flexibel; Misschien vind je het spannend om meteen Spaans te gaan praten of stap jij gewoon zonder zorgen in het diepe.

Bij Taal.Guru hebben we al zoveel verschillende mensen geholpen met Spaans leren, dat we begrijpen dat het voor jou misschien wel anders werkt dan voor een ander.

Behalve dat je kunt kiezen uit verschillende cursusvormen, zit elke cursus ook vol met leuke opdrachten gericht op de praktijk. De grammatica wordt ook uitgelegd, maar speelt niet de hoofdrol. Vooraan staat dat je plezier beleeft terwijl je steeds beter wordt in het Spaans.

En er zijn volop mogelijkheden om te oefenen in de praktijk. Samen met andere liefhebbers van het Spaans in el club de español, of elke week met een vaste kleine groep als je kiest voor el plan intensivo.

Kortom, alle ingrediënten om met plezier goed Spaans te leren spreken!

Team Taal.Guru

Linda Metz

Eigenaar

Team Spaans, Nederlands, Duits

Paul vd Plaat

Team Spaans, Valenciaans

Enric Ortí

Team Spaans, Catalaans

Y tú, ¿Quién eres?

Ahora te toca a tíNu is het jouw beurt.

Je weet nu meer over Taal.Guru en waarom en hoe we jou willen helpen om goed Spaans te leren spreken.

We zouden nog veel meer kunnen vertellen, maar we zijn ook benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Wat bracht je hier op onze website? Waar sta jij en wat zijn jouw dromen in het leren van Spaans?

Deel het in het formulier hieronder en we sturen je altijd een berichtje terug.

[forminator_form id="1056"]